Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Η Τουρκία Δοκιμάζει το Ψυχικό Σθένος μας

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Το ναυάγιο των συνομιλιών για το μέλλον της Κύπρου και η απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών αποτελούν κατά την άποψή μου ευχάριστα γεγονότα και μάς οδηγούν σε διαπιστώσεις λίαν διαφωτιστικές.

Ο Ερντογάν ενισχυμένος με ημιδικτατορικές εξουσίες εντός Τουρκίας δεν στρέφεται κατά του Ελληνισμού μόνο για εσωτερικούς λόγους. Οι διεκδικήσεις του κατά της Ελλάδος και της Κύπρου είναι σαφείς και πραγματικές. Βεβαίως λόγω του Κουρδικού θέλει να σταθεροποιήσει τη θέση του στο εσωτερικό. Πάντως η θέση του είναι ενισχυμένη λόγω της αποτυχίας του πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 και λόγω της συμμαχίας του με το κόμμα των Γκρίζων Λύκων.

Η αποτυχία των συζητήσεων στη Γενεύη κατέδειξε ότι η Τουρκία, με πλήρη συμφωνία και του (δήθεν μετριοπαθούς) Τουρκοκυπρίου εκπροσώπου Μουσταφά Ακιντζί, δεν παραχωρεί στα χαρτιά αυτά που κέρδισε στον πόλεμο. Τα στρατεύματα του Αττίλα θα παραμείνουν στα Κατεχόμενα εδάφη της ελληνικής Μεγαλονήσου, όπως τονίζουν όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί. Η Τουρκία θα υπογράψει «λύση» μόνον α της εξασφαλίζει την πλήρη κυριαρχία στον Βορρά της Κύπρου και συγκυριαρχία  με βέτο στον Νότο.

Η αισιοδοξία ορισμένων Ελληνοκυπρίων πολιτικών για άμεση λύση απεδείχθη λανθασμένη. Αυτή τη στιγμή απαιτείται υπομονή και όχι βιασύνη. Η Ελλάς οφείλει να στηρίξει την ηθική και αμυντική θωράκιση του Κυπριακού Ελληνισμού, η δε Κυπριακή Κυβέρνηση ας φροντίσει για την καλλιέργεια του ελληνικού πατριωτισμού στους νέους της Κύπρου. Να μην ξεχνά η Κυπριακή  νεολαία την ελληνορθόδοξη κληρονομιά της, τους αγωνιστές του 1955-59 και τα Κατεχόμενα από τον Αττίλα εδάφη.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου βρίσκει σύμφωνο κάθε Έλληνα που σέβεται τις αρχές του Δικαίου και του Ανθρωπισμού. Η τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών ήταν προδιαγεγραμμένη, αν τους παραδίδαμε στους βασανιστές και δημίους τους. Ας μην ανησυχούν ορισμένοι ότι με αυτό τον τρόπο προκαλέσαμε την μήνιν των Τούρκων. Οι Τούρκοι στρατηγοί θα πήγαιναν να μάς προκαλέσουν στα Ίμια ακόμη κι αν παραδίδαμε τους οκτώ φυγάδες. Ο στόχος του Ερντογάν είναι η αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος του Αιγαίου. Η δικαστική απόφαση απλώς είναι μία βολική αφορμή. Άλλωστε και όταν -με ελληνική ευθύνη- οι Τούρκοι συνέλαβαν τον Οτσαλάν, δεν υποχώρησαν  στα διεκδικητικά τους σχέδια.

Η Τουρκία εφαρμόζει μία πολιτική δοκιμασίας των αντοχών και του σθένους του Ελληνικού Έθνους. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο οφείλουμε να επιδείξουμε ψυχραιμία, αλλά και μαχητικότητα. Η υποχωρητική γραμμή της κυβερνήσεως Σημίτη αποθράσυνε τους γείτονες.

Είναι απαραίτητο να αυξήσουμε τη  στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες και να ενισχύσουμε το εθνικό φρόνημα. Αν ο Ελληνισμός επιδείξει αποφασιστικότητα ο νέος Οθωμανισμός της Άγκυρας θα αποτύχει.

5 Φεβρουαρίου 2017

greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου ΝΤΟΥΡΑΚΟ

DS/ NTOYRAKO

Την 14η Απριλίου  2019, ημέρα Κυριακή και από ώρα 11.00 συγκαλείται στην οικία του Προέδρου του Σωματείου στο Αλεποχώρι    ( οδός Απόλλωνος ), συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με την πιό κάτω Ημερησία Διάταξη Θεμάτων:

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4150.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 14 °C
Τετάρτη, 01 Απρ
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 9 ως 16 °C
Πέμπτη, 02 Απρ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 7 ως 15 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.