Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Σύλλογος "ΜΕΛΙ' Μεγάρων

Σάββατο, 28 Φεβρουάριος 2015
Ο Πρόλογος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιού Μεγάρων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», όπως καταγράφεται στο ένθετο έντυπο του CD:

Αγαπητοί φίλοι
Ο πολιτισμός στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί διάσταση, που θέτει στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον Άνθρωπο και την βελτίωση της καθημερινότητάς του. Έτσι η ενασχόληση με τον πολιτισμό είναι πλέον επιβεβλημένος τρόπος ζωής.
Ο Σύλλογός μας ως πολιτιστικός φορέας, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην διάσωση και διάδοση της μικρασιατικής μας πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς. Επιθυμία αλλά και στόχος μας είναι η συμβολή στην αναβάθμιση του πνευματικού, πολιτισμικού και γενικότερα του επιπέδου της ιστορικής συνοικίας Μελί των Μεγάρων.

Ο πολιτισμός για μια κοινωνία είναι κύρια προτεραιότητα και μέγιστη παραγωγική επένδυση. Επενδύοντας στον πολιτισμό σεβόμαστε την ιστορία μας και εξασφαλίζουμε την συνέχειά μας. Μέλημα αλλά και αγωνία μας όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των άλλων, είναι η αποτύπωση των μουσικών σκοπών, καθώς και η ανάδειξη της μουσικής μας παράδοσης.
Οι προσπάθειες δείχνουν να ευδοκιμούν και η αγωνία μας να παίρνει τέλος. Το 2001 το Υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδότησε την προσπάθειά μας και έτσι καταφέραμε να ηχογραφήσουμε το πρώτο μουσικό CD με ανέκδοτα Μελιώτικα τραγούδια που έχει τον τίτλο «Τα τραγουδάκια μου πουλώ». Σύντομα τα τραγούδια του γίνονται γνωστά και παίρνουν μια θέση στην δισκοθήκη μας αλλά και στην καρδιά μας. Τα τραγούδια μας αρχίζουν να σιγοτραγουδιούνται και οι σκοποί τους να χορεύονται σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμμετέχουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Με την διεκδίκηση και συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττικής και με τη Δράση «Παραγωγή Πολιτιστικών Προϊόντων» τον Σεπτέμβρη του 2007, εκδίδουμε το δεύτερο μουσικό CD με τίτλο «Στου Μελιού τους καφενέδες»   ολοκληρώνοντας έτσι μια μεγάλη προσπάθεια που αφορά την Μελιώτικη μουσική παράδοση.
Τώρα πλέον τα Μελιώτικα τραγούδια έχουν «όνομα και ταυτότητα».
Νοιώθουμε ικανοποίηση και έχουμε την πεποίθηση ότι τα τραγούδια αυτά δεν θα χαθούν. Θα θυμίζουν τις ρίζες μας και θα χρωματίζουν έντονα τα συναισθήματά μας. Οι στίχοι και η μουσική τους θα συντροφεύουν και τις επόμενες μελιώτικες γενιές, θα ανασύρονται από το συρτάρι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στις εκδηλώσεις μας και στα γλέντια μας.

Σεπτέμβριος 2007
Ο Πρόεδρος του Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου
«Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»
Θεόδωρος Νικ. Καλαϊτζής.
greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Ο Σύλλογός μας στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία του διαδικτύου, εγκαινιάζουμε σήμερα την ηλεκτρονική μας σελίδα ( www.durako.gr ), σκοπεύοντας ...

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4152.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Μερική συννεφιά Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία: 10 °C
Τετάρτη, 08 Απρ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 10 ως 14 °C
Πέμπτη, 09 Απρ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 11 ως 17 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.