Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Γ.Σ. Διοικητικός Απολογισμός 2018

Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ “Α”

στο Πρακτικό Γενικής Συνελεύσεως της 21ης Ιουλίου 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ.

από τον κ. Ευάγγελο Τσίρκα, Πρόεδρο του ΔΣ/ Ντουράκο

Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλημερίζω και εύχομαι Καλό Καλοκαίρι και Καλές διακοπές σε όλους μας.

Η παρούσα Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου “ Ντουράκο” Αλεποχωρίου συγκαλείται σύμφωνα με το άρθρο 24 και σε συνδυασμό με τα άρθρα 16, 23, 26, 27 και 28 του Καταστατικού του Σωματείου μας με σκοπό, τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό μας για το παρελθόν έτος 2018, την έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2019, την απαλλαγή από τις ευθύνες του ΔΣ για τις περατωθείσες πράξεις του και τη διεξαγωγή Εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία 2019 έως και το έτος 2021.

Τα πεπραγμένα μας κατά τομείς δραστηριότητας, έχουν ως εξής:

1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε επτά ( 7 ) συνεδρίες, εκτιμάται ότι ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του και προώθησε ή ολοκλήρωσε το σύνολο των τεθέντων μας σκοπών, όπως αναλυτικότερα θα αναφερθεί στη συνέχεια.

Για ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε ότι τα μέλη του Συλλόγου μας δεν υπέστησαν μεταβολές σε σχέση με το παρελθόν έτος και ανέρχονται σε 133, όσα και τα οικήματα τα οποία υπάρχουν στη Ζώνη Ευθύνης μας, καλύπτοντας τους οικιστές που περικλείονται στους κάθετους και παράλληλους προς την παραλία δρόμους Ηπείρου- Ποσειδώνος- και Ήβης- Αρτέμιδος και Αφροδίτης.

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Τα οικονομικά του Σωματείου είναι καλά.

Αναλυτική αναφορά θα μας κάνει ο Ταμίας μας κύριος Θεοδόσιος Παπατουκάκης.

3. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις που διοργανώσαμε μέσα στο παρελθόν έτος 2018 ήταν οι πιό κάτω:

- Στις 18η Φεβρουαρίου 2018 χειμερινή μας συνεστίαση.

- Στις 23η Ιουνίου 2018 ετήσια εκδρομή στο Λαύριο.

- Την 1η Ιουλίου 2018, ετήσια Γ.Σ. των μελών μας.

- Στις 28 Ιουλίου 2018 εθελοντικό πάρτι στην παραλία μας.

- Στις 5η Αυγούστου 2018 θερινή μας συνεστίαση.

Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις επιδείχθηκε καλή διάθεση από τους συμμετέχοντες και επιτεύχθηκε ο σκοπός τους.

Για το υπολοιπόμενο χρονικό διάστημα του έτους 2019 δεν έχουμε προγραμματίσει εκδηλώσεις, αφήνοντας περιθώρια για προγραμματισμό τους στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου.

4. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Η απόφαση του Δ.Σ. για την επένδυση στην τεχνολογία, μας οδήγησε στη δημιουργία του ιστότοπου μας ( www.durako.gr ), ο οποίος μας προβάλει με το πιο γρήγορο τρόπο στο εσωτερικό, αλλά και διεθνώς, δίδοντας άμεση ενημέρωση σε Έλληνες και ξένους.

Επιδιώξαμε με κάθε τρόπο να παρουσιάσουμε κείμενα και φωτογραφικό υλικό, να αυξήσουμε την επισκεψιμότητά της και να διακτινίσουμε τις ιδέες μας και τα προβλήματά μας. Η επισκεψιμότητα έχει φθάσει σε σχετικά καλά επίπεδα (περισσότεροι από 125 επισκέπτες την ημέρα και από τουλάχιστον 28 χώρες), γεγονός που μας δημιουργεί περισσότερη ευθύνη για ακόμα μεγαλύτερες βελτιώσεις.

Σε όσους έχετε Ιντερνέτ, σας προτρέπουμε να την επισκέπτεστε, για ενημέρωσή σας σε τρέχοντα θέματα, αλλά και για μελέτη των εξαιρετικά ενδιαφερόντων άρθρων διαπρεπών αρθρογράφων και αναλυτών.

5. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

Το ΔΣ είχε επαφές με διάφορα Αυτοδιοικητικά όργανα, έχει συζητήσει και έχει αλληλογραφήσει για τα εκκρεμούντα θέματα και έχει επιδόσει υπομνήματα των θεμάτων αυτών, μερικά από τα οποία επιλύθηκαν και άλλα παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Αιτήματα υποβληθέντα στο Δήμο:

α. Να  εκδοθεί από τον Δήμο έγγραφο υπόμνησης της υποχρέωσης των κατόχων oικοπέδων και αγροτεμαχίων να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά προς αποφυγή πυρκαιών κατά τη θερινή περίοδο και να  ελεγχθεί η τακτοποίησή τους ( έγινε ).

β. Να  επιδιωχθεί η συνεργασία / συν-λειτουργία  του Δήμου με  τα αστυνομικές  υπηρεσίες  για  παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας των κατοίκων από κλοπές, διαρρήξεις και τροχαία ασφάλεια με την καθημερινή, αν είναι δυνατόν, περιπολία  αστυνομικών οργάνων.

γ. Να χορηγηθούν πέντε παγκάκια για την παραλία και ισάριθμοι μικροί κάδοι για τα απορρίμματα των λουομένων, όπως και τρεις καθρέπτες για  αποφυγή συγκρούσεων των οχημάτων στα κρίσιμα σημεία των εσωτερικών δρόμων.

δ. Να ρυθμιστεί το ακανθώδες ζήτημα της ευρέσεως λύσεως για τους χώρους απορρίψεως και αποκομηδής των απορριμμάτων της περιοχής.

Θετικά στοιχεία

1. Στα απολύτως θετικά της περιόδου, καταγράφεται η ηλεκτρονική επαφή του Συλλόγου με το Δήμο και η άμεση ενημέρωση για δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, όπως και σε γενικότερα διοικητικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αλλά και η ευγενική συμπεριφορά των δημοτικών υπαλλήλων, με τους οποίους ήλθαμε κατά καιρούς σε επαφή.

Αρνητικά στοιχεία

1. Ο χώρος και ο κόσμος του Αλεποχωρίου εξακολουθεί να θεωρεί ότι για τον Δήμο το Αλεποχώρι “είναι το εγκαταλειμένο παιδί”, ενώ είναι ένας θαυμάσιος χώρος παραθερισμού και μεγάλης προοπτικής τουριστικής αξιοποιήσεως.

2. Η αστυνόμευση του χώρου ήταν ανύπαρκτη. Παρά ταύτα, φαίνεται ότι με την βοήθεια του Καλού Θεού μας !!, τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων και ανάλογων εγκληματικών πράξεων, μειώθηκε δραστικά σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Τα πιο πάνω αναφερόμενα δεν εξαντλούν τα θετικά ή αρνητικά σημεία της συνεργασίας μας, είναι όμως αρκετά για βελτίωση πολλών από τα κακώς κείμενα των σχέσεών μας.

6. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Τα μέλη μας ενημερώνονται τακτικά επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος με ανακοινώσεις τις οποίες τους δίδουμε στις οικίες τους ή αναρτούμε στους Πίνακες Ανακοινώσεων του Συλλόγου.

Γενικά θέματα

Θεωρούμε χρήσιμο να υπενθυμίσουμε κάποιους κανόνες για την αρμονική μας συμβίωση.

1. Οι χρόνοι και οι κανόνες κοινής ησυχίας να τηρούνται.

2. Κλαδιά και φυλλώματα τα  οποία βγαίνουν έξω από τους τοίχους των σπιτιών μας, να κλαδευτούν για να μη προκαλούν ζημίες στα αυτοκίνητα και αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά μας που κυκλοφορούν με ποδήλατα.

3. Η κίνηση των οχημάτων στους εσωτερικούς δρόμους πρέπει να γίνεται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες (μέγιστη ταχύτητα 30 χιλιόμετρα την ώρα).

4. Ο χώρος γύρω από τα σπίτια μας είναι ο δικός μας χώρος. Αν θα χρειασθεί να τον καθαρίζουμε,να το κάνουμε με δική μας προσπάθεια. Το ίδιο ισχύει και για την καθαριότητα της  παραλίας.

5. Διατηρείτε την ακτή καθαρή και τοποθετείτε τα απορρίμματά σας μέσα στους κάδους. Εμείς θα φροντίζουμε για την αποκομιδή τους.

6. Για προτάσεις σας προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής μας, τα εκάστοτε μέλη του ΔΣ και ο Πρόεδρός του, ήταν και εκτιμώ ότι το ίδιο θα συμβεί με το νέο Δ.Σ. απόλυτα ανοικτοί να τις δεχθούν και να τις ικανοποιήσουν στο μέτρο του δυνατού. Μην διστάζετε για αυτό.

7. ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

α. Η παραλία καθαρίζεται καθημερινά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο με μίσθωση προσώπου και μηνιαία δαπάνη 150 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

β. Τα τοιχία της παραλίας βάφτικαν το 2018 με μέριμνα του Δήμου Μεγάρων.

8. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ. για την πραγματικά συγκινητική τους συμμετοχή σε ότι τους ζήτησα, και όλους εσάς που μας στηρίζετε με την εμπιστοσύνη σας, την οικονομική ενίσχυση και τη σημερινή συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση, κατά τα πολλά χρόνια της θητείας μου ως Προέδρου του Δ.Σ. Σας ανακοινώνω επίσης ότι μετά από μία 12ετία ως Πρόεδρος του Σ.Δ του Συλλόγου μας, ΔΕΝ επιθυμώ να συμμετέχω πλέον ενεργώς σε διοικητικές θέσεις, θα προσφέρω όμως τις καλές μου υπηρεσίες, όπου αυτό μου ζητηθεί.Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στην πρόσφατα παραιτηθείσα Γενική Γραμματέα Κυρία Δήμητρα Πολεμαρχάκη για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο το οποίο προσέφερε στον Σύλλογο, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της. Εύχομαι σε όλους σας Καλό και Χαρούμενο Καλοκαίρι και επιτυχίες στο Νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ευάγγελος Τσίρκας/ 21η Ιουλίου 2019

greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Ο Σύλλογός μας στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία του διαδικτύου, εγκαινιάζουμε σήμερα την ηλεκτρονική μας σελίδα ( www.durako.gr ), σκοπεύοντας ...

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4144.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Κυρίως συννεφιά  με δυνατές βροχές Κυρίως συννεφιά με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 12 °C
Τετάρτη, 08 Απρ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 10 ως 14 °C
Πέμπτη, 09 Απρ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 11 ως 17 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.