Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Γιορτή του Μεγάλου ΟΧΙ του 1940

Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2016

Γιορτή του Μεγάλου ΟΧΙ του 1940

Εθνική γιορτή μας σήμερα. Πριν από 76 χρόνια ένα ´Επος γράφτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου αρχικά και στη συνέχεια μέσα στην Αλβανία, όταν η Ελλάδα, μία πάμπτωχη και αδύναμη χώρα όπως υπολογίζονταν με βάση τους αριθμούς, ζήτησε από τους πολίτες της να θυμηθούν την ιστορία των προγόνων τους, να ανέβουν σε θεϊκό επίπεδο, να αψηφήσουν την ύψιστη ανθρώπινη αξία, την ανθρώπινη επίγεια ζωή, να μεταβληθούν σε αρχαίους θεούς και να προβάλλουν τα στήθια τους σε μία μεγάλη αυτοκρατορία της εποχής εκείνης, την Ιταλία, πολεμώντας με ελάχιστα περιθώρια νίκης, αλλά για τη δόξα, όπως διεκήρυττε ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Ιωάννης Μεταξάς.
Και η νίκη ήλθε, αφήνοντας άφωνους όσους έβλεπαν από την αρχή το μάταιο του αγώνα. Προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί ότι όταν η ψυχή του ανθρώπου ανυψώνεται πάνω από τα ανθρώπινα και τις αδυναμίες του, τίποτε δεν της είναι εμπόδιο στην μεγαλωσύνη. Το ίδιο είπε και ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς γράφοντας ότι, «Η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και αίμα».
Τιμή και δόξα στους άξιους Έλληνες της γενιάς του 1940.
Φωτεινά παραδείγματα για ζωή, δόξα και θάνατο για όλους μας.
Δυστυχώς το μήνυμα της ημέρας λίγοι πια το αντιλαμβάνονται ή το δείχνουν. Βλέπω με λύπη, ότι γύρω μας λίγες ελληνικές σημαίες είναι αναρτημένες στα μπαλκόνια μας, μόλις πέντε σε ένα αριθμό 150 κατοικιών.
Ερωτάται κανείς.
Είναι πραγματική σήψη των γενεών μας ή η καθημερινότητα, σκληρή για όλους τους ´Ελληνες έχει λειτουργήσει διαλυτικά στα ελληνικά λεβέντικα πιστεύω της αγάπης προς την Πατρίδα, την Οικογένεια και τη δική μας, Χριστιανική Πίστη;
´Οτι και να συμβαίνει, η σημερινή επέτειος είναι μία ευκαιρία προβληματισμού και ίσως, επιστροφής μας εκεί που ανήκουμε, στην Ελλάδα και στους ´Ελληνες.

Βαγγέλης Τσίρκας / 28η Οκτωβρίου 2016

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ

greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου ΝΤΟΥΡΑΚΟ

DS/ NTOYRAKO

Την 14η Απριλίου  2019, ημέρα Κυριακή και από ώρα 11.00 συγκαλείται στην οικία του Προέδρου του Σωματείου στο Αλεποχώρι    ( οδός Απόλλωνος ), συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με την πιό κάτω Ημερησία Διάταξη Θεμάτων:

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4165.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Συννεφιασμένος Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 10 °C
Παρασκευή, 06 Δεκ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 8 ως 14 °C
Σάββατο, 07 Δεκ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 11 ως 18 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.