Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Επίσκεψη Δ.Σ. Ντουράκο στον Δήμαρχο Μεγάρων

Παρασκευή, 21 Νοέμβριος 2014

Επίσκεψη του ΔΣ ΝΤΟΥΡΑΚΟ στο Δήμαρχο Μεγάρων

Σε πολύ φιλικό και ειλικρινές κλίμα έγινε τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 20ης Νοεμβρίου 2014, εθιμοτυπική επίσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας ( Ευάγγελος Τσίρκας, Βασίλειος  Πεντίδης, Μαργαρίτα Μόρφα, Φωτεινή Τσίρκα ) στο Δήμαρχο Μεγάρων κύριο Γρηγόρη Σταμούλη.
d

Μετά τα συνήθη εθιμοτυπικά, έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κύριο Εύαγγελο Τσίρκα στον Κύριο Δήμαρχο η παρουσίαση των σημαντικότερων θεμάτων τα οποία απασχολούν τον Σύλλογο και ακολούθησε συζήτηση επ´ αυτών.
d

Ο Κύριος Δήμαρχος φάνηκε γνώστης των περισσοτέρων από αυτά και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του να λύσουν όσα  από αυτά εμπίπτουν στις οικονομικές δυνατότητες, αρμοδιότητες του Δήμου και καλύπτονται από την αναγκαία  νομιμότητα των αιτημάτων.

Τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τον Σύλλογο είναι όπως πιο κάτω:

α. Να  δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην καθημερινή κατά την θερινή περίοδο ( 1/6 έως 15/9) , όπως και κατά τις  μεγάλες θρησκευτικές  εορτές  του Πάσχα και των Χριστουγέννων, αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων και στη τακτή, ανά  εβδομάδα αποκομιδή των « χοντρών» απορριμμάτων, με τη χρήση των ειδικών οχημάτων του Δήμου. Κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα του έτους  τα απορριμματοφόρα οχήματα μπορούν να  διέρχονται μία  ή δύο φορές την εβδομάδα για αποκομιδή των απορριμμάτων.

β. Να γίνει αντικατάσταση τουλάχιστον οκτώ (8) κατεστραμένων κάδων απορριμμάτων και μία  φορά τον μήνα  να  γίνεται πλύση των κάδων για  καθαριότητα και υγιεινή  εμφάνισή τους.

γ. Να εξευρεθεί χώρος για απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων ( κλαδιά, στρώματα, άχρηστες οικιακές συσκευές κλπ) με την τοποθέτηση Κοντέινερς ή άλλων κατά την κρίση σας μέσων.

δ. Να επιχορηγηθεί  ο Σύλλογος μας με το ποσό των 1.000 ευρώ εφάπαξ, για αμοιβή προσώπου για την καθαριότητα της παραλίας και των λοιπών χώρων  της περιοχής μας, όπως βάψιμο τοίχων της παραλίας και άλλων συναφών εργασιών, απαλλάσοντας από αυτήν την υποχρέωση τον Δήμο.

ε. Να  εκδοθεί από τον Δήμο έγγραφο υπόμνησης της υποχρέωσης των κατόχων oικοπέδων και αγροτεμαχίων να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά προς αποφυγή πυρκαιών κατά τη θερινή ιδίως περίοδο και να  ελεγχθεί με όργανα του Δήμου η υλοποίησή τους.

στ. Να  επιδιωχθεί η συνεργασία/ συντονισμός  του Δήμου με  τα Αστυνομικές  Αρχές για  παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας των κατοίκων από κλοπές, διαρρήξεις και τροχαία ασφάλεια με την καθημερινή, αν είναι δυνατόν, περιπολία  αστυνομικών οργάνων. Υπόψη ότι υπάρχει μία  έξαρση κλοπών ή και ληστειών σε κατοικίες  και καταστήματα της  περιοχής (  για  παράδειγμα, την οικία του υπογράφοντος  την έχουν διαρρήξει πέντε φορές στην τελευταία 10ετία).

ζ. Να  ελέγχεται η καλή  λειτουργία  των καταστημάτων, ιδιαίτερα εκείνων τα οποία  παραβιάζουν τους  κανόνες  κοινής  ησυχίας, ιδίως κατά τα Σαββατοκύριακα.

η. Να χορηγηθούν πέντε παγκάκια για την παραλία και ισάριθμοι μικροί κάδοι για τα απορρίμματα των λουομένων, όπως και τρεις καθρέπτες για  αποφυγή συγκρούσεων των οχημάτων στα κρίσιμα σημεία των εσωτερικών δρόμων.

Θ. Πριν από την έναρξη της  θερινής  παραθεριστικής  περιόδου να αποστέλλεται το κατάλληλο  όχημα του Δήμου για  ισοπέδωση της  παραλίας.

Ι. Να δοθεί στον σύλλογο χώρος, εφόσον υπάρχει τέτοιος στον Δήμο, για την δημιουργία παιδικής χαράς.

Αλλα σημαντικά  προβλήματα γενικότερης  φύσεως, τα οποία  εκτιμούμε  ότι αφορούν και τους  λοιπούς Συλλόγους της περιοχής

1. Νερό. Αίτημα  για υδροδότηση μέσω ΕΥΔΑΠ και διαβεβαίωση καταλληλότητας για  κατανάλωση ( και κυρίως πόση) του νερού το οποίο προμηθευόμαστε από τον εργολάβο.

2. Ένταξη της  περιοχής ΝΤΟΥΡΑΚΟ στο Σχέδιο Πόλεως.

3. 'Ελεγχος με τα  αρμόδια  όργανα  λαθραίων μεταναστών και απομάκρυνση από την περιοχή μας.

4. Και ίσως το σοβαρότερο. Να  συσταθεί στα όργανα  και υπαλλήλους του Δήμου, η δεοντολογική διοικητική συμπεριφορά προς τους  πολίτες ( να απαντούν στις τηλεφωνικές  κλήσεις, να  απαντούν σε έγγραφα αιτήματα- ο Σύλλογος ουδέποτε μέχρι τώρα έλαβε απάντηση στις δεκάδες  έγγραφες αιτήσεις τις  οποίες  έχει αποστείλει στο Δήμο)

Είναι ευνόητο ότι η εργασία την οποία ο Σύλλογος εθελοντικά και άμισθα επιφορτίζεται, είναι στην ουσία υποχρέωση των δημοτικών υπηρεσιών. Την  αναλαμβάνουμε όμως ως Σύλλογος, για το καλό και των δύο πλευρών ( ημών και υμών).

Με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό σας και το έργο που επιτελείτε

Ευάγγελος Τσίρκας/ 20-11-2014greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου ΝΤΟΥΡΑΚΟ

DS/ NTOYRAKO

Την 14η Απριλίου  2019, ημέρα Κυριακή και από ώρα 11.00 συγκαλείται στην οικία του Προέδρου του Σωματείου στο Αλεποχώρι    ( οδός Απόλλωνος ), συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με την πιό κάτω Ημερησία Διάταξη Θεμάτων:

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4153.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 30 °C
Σάββατο, 20 Ιούλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 32 °C
Κυριακή, 21 Ιούλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 32 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.