Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Η Μεγάλη σημερινή Ημέρα

Τρίτη, 25 Μάρτιος 2014

Η Μεγάλη σημερινή Ημέρα
Ε.Τσίρκας/ 25-3-2014

Μεγάλη γιορτή σήμερα για τους Έλληνες, η μεγαλύτερη, αφού με αυτή γεννήθηκε το νεώτερο ελληνικό κράτος, όπως αυτό το ζούμε σήμερα, μετά  ένα  ξεσηκωμό, που ήταν μάλλον αδιανόητος για την εποχή του από στρατιωτικής  απόψεως και τα γεωπολιτικά  ρεύματα της περιόδου εκείνης, όπως  αυτό είχε εκφρασθεί από την Ιερά Συμμαχία του Αυστριακου Μέττερνιχ.

Τετρακόσια χρόνια φρικτής  σκλαβιάς και καταπιέσεως, θα  πίστευε κάποιος ότι είχαν σβήσει την έννοια του Γένους και κυρίως του Έθνους και οι Έλληνες  είχαν απορροφηθεί και αφομοιωθεί από την οθωμανική τότε αυτοκρατορία, παρά τα  κατά  καιρούς επαναστατικά  κινήματα των σκλαβωμένων, που ήταν ενδεικτικά  της  επαναστατικής  φλόγας, η οποία σιγόκαιγε. Εντούτοις, η πνευματική αντίληψη  του πού ανήκουμε, τα  νέα  ρεύματα της Γαλλικής Επαναστάσεως και κυρίως  η παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η ενότητα της χριστιανικής  ορθοδόξου πίστεως, κράτησε  το γένος ζωντανό και οδήγησε, με  ονειροπόλους, αλλά  και αποφασισμένους άνδρες και γυναίκες στο ξεσηκωμό.

Και ένα  νέο Κράτος, καθαρά Ελληνικό, δημιουργήθηκε, μετά  μία εννεατία σκληρής και αμφίβολης εξελίξεως  επαναστατικού εθνικού αγώνα, κατά του οθωμανού τυράννου.

Αυτό το ωραίο κράτος  σήμερα απολαμβάνουμε  εμείς  οι τυχεροί άνθρωποι, που θείω δώρο μας  παρεχώρησε ο καλός Θεός για  να  βιώνουμε, να αναπτυσσόμαστε και το οποίο πολλές φορές, ίσως τις  περισσότερες, δεν  το εκτιμούμε  ιδιαίτερα. Φυσιολογική συνέπεια και αυτό  της συνέχειας  του Γένους μας από της παρουσίας μας  σε αυτόν τον τόπο, με  τα καλά, αλλά  και τα  κακά χαρακτηριστικά μας, όπως  αυτό της διχόνοιας, του ατομικισμού και της επιθυμίας μας να γκρεμίζουμε ότι καλό δημιουργείται από κάποιους άλλους, αφού αυτό το κάτι για  να γίνει αποδεκτό, έπρεπε να  το έχουμε  κάνει εμείς και όχι ο διπλανός μας. Παντού παρούσα η έννοια του « εγώ» και όχι του «εμείς», όπως  τόνισε ο μεγάλος Έλληνας στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του.

Ας μη μεμψιμοιρούμε  όμως μέρα  που είναι και ας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και ευτυχία στη Χώρα, η οποία ας ευχηθούμε να μπορέσει να βρει τον δρόμο της, όπως γίνεται πάντα για να τραβήξει και πάλι προς τη δόξα.

greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Ο Σύλλογός μας στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία του διαδικτύου, εγκαινιάζουμε σήμερα την ηλεκτρονική μας σελίδα ( www.durako.gr ), σκοπεύοντας ...

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4148.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Μερική συννεφιά Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία: 12 °C
Τρίτη, 20 Μάρ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 9 ως 18 °C
Τετάρτη, 21 Μάρ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 12 ως 18 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.