Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Ελληνική Παρακμή

Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014

Ελληνική Παρακμή

Ξεκινώ με  τις λέξεις ξεφτίλα και παρακμή.

Χθες  η εθνική ποδοσφαιρική μας  ομάδα παίζοντας στην έδρα της  με  την ασήμαντη  ομάδα των νήσων Φερόε έχασε με 0-1 γκολ.

Δεν είναι πρόβλημα  η ήττα, αλλά  η παρακμιακή κατάσταση την οποία  παρουσιάζει η χώρα σε όλους τους τομείς. Φοιτητές  και μαθητές κάνουν καταλήψεις σχολών και σχολείων, οι οποίες καλύπτονται από πολιτικά κόμματα και οι οποίες συνοδεύονται συνήθως με  μεγάλες  καταστροφές, πολιτικά κόμματα τα οποία  δεν λένε να  ομονοήσουν και να συνεννοηθούν σε γραμμές ελάχιστου, έχοντας μπροστά τους το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, που τώρα  προσπαθεί να  σηκώσει λίγο κεφάλι, τα μόνιμα προβλήματα  με την Τουρκία, η οποία είναι έτοιμη για  πόλεμο ακόμη και με το πρόβλημα οριοθετήσεως της ΑΟΖ, πολίτες  οι οποίοι ζούνε ακόμη στον κόσμο της απόλυτης  διαπλοκής, βουτηγμένοι στη διαφθορά, στον χρηματισμό και στην απάτη, διεφθαρμένη και ανίκανη κρατική  μηχανή και ακόμη πιο ανίκανες  πολιτικές  προσωπικότητες, δίνουν την εικόνα της  μεσαιωνικής  παρακμής του Ελληνισμού, εικόνα  χωρίς όμως προοπτικές επιστροφής σε καλές αρχές και διδάγματα.

Πού τελικά  βαδίζουμε σε αυτόν τον τόπο
; Δεν υπάρχει μία προσωπικότητα που να προσπαθήσει κάτι να κάνει για να σταματήσει την κίνηση προς την καταστροφή;

Πραγματικά θλίβεται κανείς  και του σπαράσεται η ψυχή βλέποντας  το ανύπαρκτο έως  ζοφερό μέλλον αυτής της Χώρας,  την οποία  ο Θεός μας  δώρισε πραγματικά, από το υστέρημά του.  Κρίμα  και άδικο αυτό που συμβαίνει. Και φοβάμαι τα  χειρότερα, όπως  μία  πολεμική  κρίση ή ακόμη πιο καταστροφικά  ένας πόλεμος, με τους γείτονές μας,  ο οποίος  δεν είναι τοποθετημένος  σε όριο μη πραγματικότητας.

Ίσως πρέπει να ανακράξουμε και εμείς το “ Έλληνες γρηγορείτε”, βγήτε από τον λήθαργό σας και ξαναγίνεται Έλληνες με σεβασμό στον εαυτό σας, την ιστορία σας, τον πολιτισμό, τον οποίο άλλοι πριν από εμάς, συνήθως τους λέμε "Προγόνους" μας, με πολύ κόπο δημιούργησαν και στους οποίους οφείλουμε λίγο, στοιχειώδη σεβασμό.


Ευάγγελος Τσίρκας/ 15 Νοεμβρίου 2015

greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Ο Σύλλογός μας στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία του διαδικτύου, εγκαινιάζουμε σήμερα την ηλεκτρονική μας σελίδα ( www.durako.gr ), σκοπεύοντας ...

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4146.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 14 °C
Τετάρτη, 01 Απρ
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 9 ως 16 °C
Πέμπτη, 02 Απρ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 7 ως 15 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.