Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Έκθεση Πεπραγμένων ΝΤΟΥΡΑΚο έτους 2016 ( για το 2015)

Κυριακή, 17 Ιούλιος 2016

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΝΤΟΥΡΑΚΟ της 17ης Ιουλίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ.

από τον κ. Ευάγγελο Τσίρκα, Πρόεδρο του ΔΣ/ Ντουράκο

Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλημερίζω και εύχομαι Καλό Καλοκαίρι και Καλές διακοπές σε όλους μας.

Εκ μέρους του ΔΣ, εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό δυστύχημα του Απόστολου και της Νεφέλης Λυμπερίδη και ευχόμαστε ο Καλός Θεός να βοηθήσει αυτούς τους καλούς συντοπίτες και φίλους μας για αποκατάσταση της υγείας τους.

Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΚΤΗ κύριο Ιωάννη Κανελλόπουλο στον οποίο θα δώσουμε τον λόγο στη συνέχεια της Συνελεύσεώς μας.

Η παρούσα Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου “ Ντουράκο” Αλεποχωρίου συγκαλείται σύμφωνα με το άρθρο 24 και σε συνδυασμό με τα άρθρα 16, 23, 26, 27 και 28 του Καταστατικού του Σωματείου μας με σκοπό, τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό μας για το παρελθόν έτος 2015, την έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2016 και την απαλλαγή από τις ευθύνες του ΔΣ για τις περατωθείσες πράξεις του.

Τα πεπραγμένα μας κατά τομείς δραστηριότητας, έχουν ως εξής:

1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε επτά ( 7 ) συνεδρίες, εκτιμάται ότι ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του και προώθησε ή ολοκλήρωσε το σύνολο των τεθέντων μας σκοπών, όπως αναλυτικότερα θα αναφερθεί στη συνέχεια.

Για ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε ότι τα μέλη του Συλλόγου μας δεν υπέστησαν μεταβολές σε σχέση με το παρελθόν έτος και ανέρχονται σε 133, όσα και τα οικήματα τα οποία υπάρχουν στη Ζώνη Ευθύνης μας, καλύπτοντας τους οικιστές που περικλείονται στους κάθετους και παράλληλους προς την παραλία δρόμους Ηπείρου- Ποσειδώνος- και Ήβης- Αρτέμιδος και Αφροδίτης.

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Τα οικονομικά του Σωματείου είναι σχετικά καλά.

Αναλυτική αναφορά θα μας κάνει ο Ταμίας μας κύριος Θεοδόσιος Παπατουκάκης.

Θα σας παραθέσω μόνο μερικά στατιστικά στοιχεία για να πάρετε μία γενική εικόνα των οικονομικών μας.

Τα οικονομικά μας στοιχεία στον τομέα των εσόδων είναι ιδιαίτερα φτωχά (μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει για το έτος 2015 τη συνδρομή τους δέκαεξη (16) μέλη μας, ήτοι το 12% των μελών μας και συγκεντρώσαμε 505 ευρώ, με έξοδα 981 ευρώ, ενώ για το έτος 2016 έχουν ανταποκριθεί στο οικονομικό μας κάλεσμα είκοσι ένα ( 21 ) μέλη μας, ήτοι το 15,8% των μελών μας, με έσοδα μέχρι σήμερα 468 ευρώ.

Έτσι περιορίσαμε και τις δαπάνες στο ελάχιστο δυνατό.

Ο ίδιος περιορισμός επιδείχθηκε και κατά τις εκδηλώσεις μας (συνεστιάσεις, εκδρομή κλπ), όπου έγιναν οι αναγκαίες περικοπές στο κόστος των εκδηλώσεων.

3. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις που διοργανώσαμε μέσα στο παρελθόν έτος ήταν οι πιό κάτω:

- Στις 22α Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η χειμερινή μας συνεστίαση στο εστιατόριο ΘΑΛΑΣΣΑ.

- Στις 19η Ιουλίου 2015 συγκλήθηκε στην οικία της κυρίας Φωτεινής Τσίρκα η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών μας για απολογισμό διοικητικού έργου του ΔΣ, οικονομικό απολογισμό, παρουσίαση του προυπολογισμού 2015, απαλλαγή των διοικητικών οργάνων κάθε διοικητικής και οικονομικής ευθύνης και εκλογή νέου Δ.Σ. για την τριετία 2016-19.

- Στις 26η Iουλίου 2015 οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η θερινή μας συνεστίαση στο παραλιακό κέντρο ΜΕΛΤΕΜΙ με ικανοποιητκή συμμετοχή μελών και φίλων (58 συμμετέχοντες).

Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις επιδείχθηκε καλή διάθεση από τους συμμετέχοντες και επιτεύχθηκε ο σκοπός τους, που είναι αυτό το οποίο αποτελεί την επιδίωξή μας.

4. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Η απόφαση του Δ.Σ. για την επένδυση στην τεχνολογία, μας οδήγησε στη δημιουργία του ιστότοπου μας (www.durako.gr), ο οποίος μας προβάλει με το πιο γρήγορο τρόπο στο εσωτερικό, αλλά και διεθνώς, δίδοντας άμεση ενημέρωση σε Έλληνες και ξένους.

Επιδιώξαμε με κάθε τρόπο να παρουσιάσουμε κείμενα και φωτογραφικό υλικό και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητά της και να διακτινίσουμε τις ιδέες μας και τα προβλήματά μας. Η επισκεψιμότητα έχει φθάσει σε σχετικά καλά επίπεδα (περισσότεροι από 120 επισκέπτες την ημέρα και από τουλάχιστον 28 χώρες), γεγονός που μας δημιουργεί περισσότερη ευθύνη για ακόμα μεγαλύτερες βελτιώσεις.

Σε όσους έχετε Ιντερνέτ, σας προτρέπουμε να την επισκέπτεστε για ενημέρωσή σας σε τρέχοντα θέματα, αλλά και για μελέτη των εξαιρετικά ενδιαφερόντων άρθρων διαπρεπών αρθρογράφων και αναλυτών.

5. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ

Το ΔΣ έχει επισκεφθεί διάφορα Αυτοδιοικητικά όργανα, έχει συζητήσει και έχει αλληλογραφήσει για τα εκκρεμούντα θέματα και έχει επιδόσει υπομνήματα των θεμάτων αυτών, μερικά από τα οποία επιλύθηκαν και άλλα, τα περισσότερα, παραμένουν σε εκκρεμότητα. Υπόψη ότι ο Δήμαρχος έχει καθορίσει ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, αρμόδιο για τα ζητήματα του Αλεποχωρίου τον συντοπίτη μας Κύριο Κώστα Δρυμούση.

Αιτήματα υποβληθέντα στο Δήμο:

α. Να  δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην καθημερινή αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων και στη τακτή, ανά  εβδομάδα αποκομιδή των « χοντρών» απορριμμάτων, με τη χρήση των ειδικών οχημάτων του Δήμου (ΔΕΝ γίνεται).

β. Να γίνει αντικατάσταση τουλάχιστον οκτώ (8) κατεστραμένων κάδων απορριμμάτων ( ΔΕΝ έγινε).

γ. Να εξευρεθεί χώρος για απόρριψη ογκωδών απορριμάτων ( κλαδιά, στρώματα, άχρηστες οικιακές συσκευές κλπ) με την τοποθέτηση Κοντέινερς ή άλλων κατά την κρίση σας μέσων.

δ. Να  εκδοθεί από τον Δήμο έγγραφο υπόμνησης της υποχρέωσης των κατόχων oικοπέδων και αγροτεμαχίων να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά προς αποφυγή πυρκαιών κατά τη θερινή περίοδο και να  ελεγχθεί η τακτοποίησή τους.

ε. Να  επιδιωχθεί η συνεργασία/συνλειτουργία  του Δήμου με  τα αστυνομικές  υπηρεσίες  για  παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας των κατοίκων από κλοπές, διαρρήξεις και τροχαία ασφάλεια με την καθημερινή, αν είναι δυνατόν, περιπολία  αστυνομικών οργάνων.

στ. Να  ελέγχεται η καλή  λειτουργία  των καταστημάτων, ιδιαίτερα εκείνων τα οποία  παραβιάζουν τους  κανόνες  κοινής  ησυχίας ιδίως κατά τα Σαββατοκύριακα.

ζ. Να χορηγηθούν πέντε παγκάκια για την παραλία και ισάριθμοι μικροί κάδοι για τα απορρίμματα των λουομένων, όπως και τρεις καθρέπτες για  αποφυγή συγκρούσεων των οχημάτων στα κρίσιμα σημεία των εσωτερικών δρόμων (Έγινε).

η. Να επιχορηγηθεί  ο Σύλλογος μας με το ποσό των 1.000 ευρώ εφάπαξ, για αμοιβή προσώπου για την καθαριότητα της παραλίας και των λοιπών χώρων  της περιοχής μας, βάψιμο τοίχων της παραλίας και άλλων συναφών εργασιών, απαλλάσοντας από αυτήν την ευθύνη τον Δήμο ( ΔΕΝ δόθηκε).

Στο απολογισμό της θερινής περιόδου, τονίσαμε στο Δήμο τα πιο κάτω σημεία.

Θετικά στοιχεία

1. Ο καθορισμός του κυρίου Κώστα Δρυμούση ως εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου αρμόδιου με τα ζητήματα του Αλεποχωρίου, ήταν ορθή απόφαση. Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να έχουμε άμεση επικοινωνία με το Δήμο, μέσω αυτού, για επίλυση επειγόντων θεμάτων, κυρίως καθαριότητος και αποκομιδής απορριμμάτων.

2. Στα απολύτως θετικά της περιόδου, καταγράφεται η ηλεκτρονική επαφή του Συλλόγου με το Δήμο και η άμεση ενημέρωση για δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, όπως και σε γενικότερα διοικητικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αλλά και η ευγενική συμπεριφορά των δημοτικών υπαλλήλων, με τους οποίους ήλθαμε κατά καιρούς σε επαφή.

3. Μετά μία περίοδο αδράνειας, από τις αρχές του μήνα Αύγουστου και μετά, τακτοποιήθηκε το ζήτημα της καθημερινής αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων, ενώ παρέμεινε σε εκκρεμότητα ο καθορισμός χώρου συγκεντρώσεως των «χονδρών» απορριμμάτων, παρά την διαβεβαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κυρίου Φωτίου για επίλυση του προβλήματος κατά τη συνάντησή μας στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΑΚΤΗ στην αρχή του μηνός Αυγούστου.

Αρνητικά στοιχεία

1. Δεν ικανοποιήθηκε σχεδόν κανένα από τα εκκρεμούντα μικρά ή μεγάλα ζητήματα του Συλλόγου από το Δήμο, όπως αυτά αναφέρθηκαν στον Κύριο Δήμαρχο κατά την επίσκεψη των μελών του ΔΣ στο γραφείο του στο Δήμο την 20η Οκτωβρίου 2014 και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην σχετική αλληλογραφία της ιστοσελίδας του Συλλόγου (www.durako.gr).

2. Ο χώρος και ο κόσμος του Αλεποχωρίου εξακολουθεί να θεωρεί ότι για τον Δήμο το Αλεποχώρι “είναι το εγκαταλειμένο παιδί”, ενώ είναι ένας θαυμάσιος χώρος παραθερισμού, μεγάλης προοπτικής τουριστικής αξιοποιήσεως.

3. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους κάδους απορριμμάτων όσων αφορά την ποιότητά τους, την αντικατάσταση παλαιών και κατεστραμένων κάδων, τον καθορισμό από την Δημοτική αρχή, σε συντονισμό με τους Τοπικούς Συλλόγους, των σημείων τοποθετήσεως των κάδων (προσωπικά, είμαι στη διάθεση όποιου, κατά την κρίση σας οργάνου του Δήμου καθοριστεί ως αρμόδιος για τον καθορισμό θέσεων τοποθέτησης των κάδων), την υγειονομική κατάσταση των κάδων (δεν έχουν σχεδόν ποτέ πλυθεί ή απολυμανθεί), την άσκηση μέτρων ελέγχου και επιβολής ποινών σε μη συμμορφούμενους κατοίκους, οι οποίοι δεν αποδέχονται κάδους πλησίον των οικιών τους, εξουσία την οποια δεν έχει ο Σύλλογος, ο οποίος προσπαθεί με μέσα πειθούς να επιτύχει το καλύτερο, όχι όμως πάντα με επιτυχία.

4. Άναρχη, ανισομερής και ανοργάνωτη κατανομή των κάδων, με αποτέλεσμα κάποιοι Σύλλογοι, όπως ο δικός μας, να δέχεται στους τρεις κάδους οι οποίοι μας έχουν απομείνει, το σύνολο των σκουπιδιών των λοιπών Συλλόγων και να έχουμε μεταβληθεί σε μία συνεχή χωματερί, με ότι αυτό συνεπάγεται.

5. Η αστυνόμευση του χώρου ήταν ανύπαρκτη. Παρά ταύτα, φαίνεται ότι με την βοήθεια του Καλού Θεού μας !!, τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων και ανάλογων εγκληματικών πράξεων, μειώθηκε δραστικά σε σχέση με προηγούμενα έτη. ‘Ισως να γινόμαστε καλοί πολίτες!!

6. Δεν επιδείχθηκε καμία προσπάθεια προς απομάκρυνση των μη νομίμως διαβιούντων στον χώρο του Αλεποχωρίου Αλλοδαπών.

Τα πιο πάνω αναφερόμενα δεν εξαντλούν τα θετικά ή αρνητικά σημεία της συνεργασίας μας, είναι όμως αρκετά για βελτίωση πολλών από τα κακώς κείμενα των σχέσεών μας.

6. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Τα μέλη μας ενημερώνονται τακτικά επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος με ανακοινώσεις τις οποίες τους δίδουμε στις οικίες τους ή αναρτούμε στους πίνακες ανακοινώσεων του Συλλόγου. Για το τρέχον έτος εκδόθηκε και Χαιρετισμός- Οδηγία για απλά θέματα καλής διαβιώσεως, με τον οποίο υπενθυμίζουμε κάποιους κανόνες για την αρμονική μας συμβίωση.

Εκδηλώσεις

Έχουν προγραμματιστεί οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

17η Ιουλίου 2016 ( Κυριακή): Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών μας σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού μας.

30η Ιουλίου 2016 (Σάββατο):Καλοκαιρινή συνεστίαση των μελών μας σε εστιατόριο- ταβέρνα της περιοχής μας.

13η Αυγούστου 2016 (Σάββατο): Παιδικό- νεανικό πάρτι στην παραλία μας.

28η Αυγούστου 2016 ( Κυριακή ): ημερήσια εκδρομή στο Σπήλαιο Βάψιας στην Τρίπολη.

Γενικά θέματα

Θεωρούμε χρήσιμο να υπενθυμίσουμε κάποιους κανόνες για την αρμονική μας συμβίωση.

1. Οι χρόνοι και οι κανόνες κοινής ησυχίας να τηρούνται.

2. Τα απορρίμματά μας να τοποθετούνται σε καλά κλεισμένες σακούλες, να βγαίνουν τις βραδινές ώρες και να τοποθετούνται μέσα στους κάδους.

3. Κλαδιά και φυλλώματα τα  οποία βγαίνουν έξω από τους τοίχους των σπιτιών μας, να κλαδευτούν για να μη προκαλούν ζημίες στα αυτοκίνητα και αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά μας που κυκλοφορούν με ποδήλατα.

4. Η κίνηση των οχημάτων στους εσωτερικούς δρόμους πρέπει να γίνεται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες (μέγιστη ταχύτητα 30 χιλιόμετρα την ώρα), σεβόμενοι τους ανθρώπους και προστατεύοντάς τους, ιδίως τα παιδιά, που παίζουν ή κινούνται με ποδήλατα.

5. Ο χώρος γύρω από τα σπίτια μας είναι ο δικός μας χώρος. Αν θα χρειασθεί να τον καθαρίζουμε,να το κάνουμε με δική μας προσπάθιεα. Το ίδιο ισχύει και για την καθαριότητα της  παραλίας.

6. Διατηρείτε την ακτή καθαρή και τοποθετείτε τα απορρίμματά σας μέσα στους κάδους. Εμείς θα φροντίζουμε για την αποκομιδή τους.

7. Για προτάσεις σας προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής μας, τα μέλη του ΔΣ και ο Πρόεδρος είναι απόλυτα ανοικτοί να τις δεχθούν και να τις ικανοποιήσουν στο μέτρο του δυνατού. Μην διστάζετε για αυτό.

7. ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

α. Η παραλία καθαρίζεται καθημερινά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο με μίσθωση προσώπου και δαπάνη 184,50 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

β. Τα τοιχία της παραλίας βάφτικαν με δαπάνη 188 ευρώ.

8. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ. για την πραγματικά συγκινητική τους συμμετοχή σε ότι τους ζήτησα, και όλους εσάς που μας στηρίζετε με την εμπιστοσύνη σας, την οικονομική ενίσχυση και τη σημερινή συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση. Εύχομαι σε όλους σας Καλό και Χαρούμενο Καλοκαίρι.

Ευάγγελος Τσίρκας/ 17 Ιουλίου 2016

greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Ο Σύλλογός μας στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία του διαδικτύου, εγκαινιάζουμε σήμερα την ηλεκτρονική μας σελίδα ( www.durako.gr ), σκοπεύοντας ...

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4160.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Κυρίως συννεφιά  με δυνατές βροχές Κυρίως συννεφιά με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 12 °C
Τετάρτη, 08 Απρ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 10 ως 14 °C
Πέμπτη, 09 Απρ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 11 ως 17 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2020 Elxis.org. All rights reserved.