Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Ας Γιορτάσουμε τη Καινούργια Δημοκρατία μας

Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017

Ας Γιορτάσουμε την Καινούργια Δημοκρατία μας

Χθες γιορτάστικαν τα 43  χρόνια  από την ημερομηνίας τη αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά την 7ετή δικτατορία των Συνταγματαρχών, όπως αποκλήθηκε  η ενέργεια των στρατιωτικών, οι οποίοι πίστεψαν ότι μπορούσαν να  φτιάξουν εκ νέου την Ελλάδα και η οποία  κατέληξε με τραγικό τρόπο στην κατάληψη της  Κύπρου από τα Τουρκικά στρατεύματα το 1974. Φυσιολογική επομένως   η προβληματική  πάνω στο τί είδους δημοκρατία  δημιουργήσαμε και πως την υλοποιούμε. Πρέπει εξ αρχής  να  τονίσω ότι πολύ λίγοι από τους  σημερινούς Έλληνες ασχολήθηκαν με την ημέρα αυτή, αφού  ούτε καν εγνώριζαν  ότι υπήρχε κάποια σημαντική  γιορτή, εκτός βέβαια  από τους  επιθυμούντες  προβολή πολιτικούς, κάποιους κοσμικούς  τους οποίους  ο Παυλόπουλος κάλεσε  στο πλαίσιο των δημόσιων σχέσεων που  δημιουργεί για την μετά την προεδρία του ζωή, κάποιους  ματαιόδοξους επιδειξίες για  να  πουν στην ίδιας νοοτροπίας  γειτόνισσά  τους ότι ήταν και εκείνοι παρόντες στη γιορτή του προεδρικού μεγάρου και μερικούς  καλοταισμένους καλοφαγάδες μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι τα «κονομάνε» στη πλάτη του λαού.

Έτσι, ενώ σήμερα  έπρεπε να χαιρόμαστε, ο προβληματισμός μας, μας  λέει ότι οι οραματισμοί μας για μία γνήσια  δημοκρατία, ελεύθερη από σκοπιμότητες και πολιτικισμούς, παρέμειναν οραματισμοί μας, δημιουργώντας  μόνο πρόβλημα για την κατάντια  μας. Με την σημερινή «Δημοκρατία», πτωχήναμε, εξαθλιωθήκαμε, πεινάσαμε, ξεφτιλιστήκαμε ως  άτομα, γονείς και οντότητες, απολυθήκαμε  από την εργασία μας,  ψάχνουμε  μέσα στους  κάδους των σκουπιδιών για  κάτι φαγώσιμο, διώξαμε  τα νέα  προσοντούχα παιδιά  μας, το μέλλον μας, στο εξωτερικό για δουλειά  και επιβίωση, αλλά  και ως Χώρα, οδηγηθήκαμε δέσμιοι των πολιτικών επιλογών των υπευθύνων- ανευθύνων πολιτικών ανδρών και γυναικών, τους  οποίους επιλέξαμε να  μας υπηρετήσουν, διαλύσαμε την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη και φοβάμαι ότι το ίδιο γίνεται και με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα συνοδά όργανα των καλουμένων   εμφαντικά  πλέον ως « Ενστόλων».

Και καλά  να  πάθουμε, αφού άχρηστους, επικίνδυνους, ανίκανους και εν πολλοίς  ξεπουλωμένους στα ξένα συμφέροντα και στη δική τους «κονόμα» επιλέξαμε  να  διαχειριστούν τα δικά μας  πράγματα, χωρίς όμως εμάς όπως  λέει και το δημοφιλές  άσμα. Η χώρα  υποδουλώθηκε  αμαχιτί στις  ξένες δυνάμεις, ικανοποιώντας το προαιώνιο ζητούμενο από αυτούς, να  υποτάξουν ένα υπερήφανο και μοναδικό λαό, τον Ελληνικό, για τον οποίο μόνο μίσος έχουν, το οποίο είναι αποτέλεσμα του θαυμασμού, τον οποίο στην πραγματικότητα αισθάνονται για αυτό το ζωντανό και δημιουργικό πνεύμα αυτού του μοναδικού  λαού.

Η σημερινή Δημοκρατία  ξεφτίλισε  επίσης τους θεσμούς  και τη διάκριση των εξουσιών, αφού  η Εκτελεστική Εξουσία παρεμβαίνει προκλητικά στους  άλλους δύο θεσμούς, την Νομοθετική  και Δικαστική Εξουσία, καταργόντας στην ουσία την ανεξαρτησία τους.

Το κράτος, αυτό το ισχυρό, δικτατορικό κράτος ο δυνάστης  όλων, δεν έχει καμία  παρουσία ως οργανωμένο σύνολο, τίποτε δεν λειτουργεί σωστά, οι παρεχόμενες υπηρεσίες από αυτό, όπου στην γενική του μορφή  συμπεριλαμβάνεται και η τοπική Aυτοδιοίκηση, είναι ανύπαρκτες, με  δημοσίους υπαλλήλους συνήθως ρουσφετολογικά στρατευμένους να  αδιαφορούν για  όλα, με την αστυνόμευση να  είναι ανύπαρκτη, η καθημερινότητα του πολίτη να  κυριαρχείται από την ανασφάλεια της  κλοπής, των διαρρήξεων και της  αφιαρέσεως της ζωής του από τους  πάσης  φύσεως εγκληματίες, οι οποίοι έχουν ελεύθερα τα χέια τους, μερικές φορές με τη βοήθεια του Κράτους να κυκλοφορούν στη Χώρα, αφού το καλό Κρλατος  έχει μεριμνήσει να βγάζει αποό τις φυλακές ακόμη και ειδεχθείς δολοφόνους, με τα  «άβατα» τύπου Εξάρχεια  και Ιλιο να  καταρρακώνουν κάθε έννοια  κρατικής  εξουσίας.

Ατελείωτα  τα μη δημοkρατικά τα  οποία μπορούν να αναφερθούν.

Και σαν καλό μένει, το ότι όλοι μας μπορούμε να  λέμε αυτό που θέλουμε, αν αυτό δεν συγκρούεται με  πολιτικά  ή οικονομικά συμφέροντα.

Μήπως  πρέπει τελικά να τη " βράσω" αυτού του τύπου  Δημοκρατία;

Ευάγγελος Τσίρκας / 25η Ιουλίου 2017

greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Ο Σύλλογός μας στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία του διαδικτύου, εγκαινιάζουμε σήμερα την ηλεκτρονική μας σελίδα ( www.durako.gr ), σκοπεύοντας ...

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4145.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 26 °C
Τετάρτη, 19 Ιούν
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 21 ως 29 °C
Πέμπτη, 20 Ιούν
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 ως 29 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.