Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου

Απολογισμός παραθεριστικής περιόδου έτους 2015

Κυριακή, 30 Αύγουστος 2015

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

“ ΝΤΟΥΡΑΚΟ” ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ

31η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Απολογισμός παραθεριστικής περιόδου έτους 2015

Ο παρών απολογισμός συντάσσεται λόγω ουσιαστικής λήξεως της παραθεριστικής περιόδου για το τρέχον έτος 2015, για ενημέρωση της Δημοτικης Αρχής και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για μελλοντική χρήση και μη επανάλειψη των παραλείψεων, οι οποίες παρουσιάστηκαν.

Εξ αρχής, τονίζεται ότι η σχέση του Συλλόγου με τον Δήμο ήταν αποδοτική και χρήσιμη και κάλυψε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τονίζεται επίσης ότι ο Σύλλογος δύναται να προσφέρει ότι το Καταστατικό του προβλέπει, κάνει αρκετά από εκείνα τα οποία η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει, όντας στην ουσία άτυπος και εθελοντικός αρωγός στο Δήμο, με κύρια επιδίωξη την ποιότητα ζωής των μελών, κατοίκων και επισκεπτών του γενικότερου χώρου του Συλλόγου. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εξουσία ή υποκαθιστά στη διοίκηση την ουσιαστική αρχή, η οποία είναι ο Δήμος, ο οποίος πρέπει ως εκ τούτου να τηρεί τις υποχρεώσεις προς τους πολίτες, κατά τον ίδιο τρόπο που απαιτεί τα δικαιώματά του.

Επί της ουσίας:

Θετικά  στοιχεία

1. Ο καθορισμός του κυρίου Κώστα Δρυμούση ως εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου αρμόδιου με τα ζητήματα του Αλεποχωρίου, ήταν ορθή απόφαση. Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να έχουμε άμεση επικοινωνία με το Δήμο, μέσω αυτού, για επίλυση επειγόντων θεμάτων, κυρίως καθαριότητος και αποκομιδής απορριμμάτων.

2. Στα απολύτως θετικά της περιόδου, καταγράφεται η ηλεκτρονική επαφή του Συλλόγου με το Δήμο και η άμεση ενημέρωση για δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, όπως και σε γενικότερα διοικητικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αλλά και η ευγενική συμπεριφορά των δημοτικών υπαλλήλων, με τους οποίους ήλθαμε κατά καιρούς σε επαφή.

3. Μετά μία περίοδο αδράνειας, από τις αρχές του μήνα Αύγουστου και μετά, τακτοποιήθηκε το ζήτημα της καθημερινής αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων, ενώ παρέμεινε σε εκκρεμότητα ο καθορισμός χώρου συγκεντρώσεως των «χονδρών» απορριμμάτων, παρά την διαβεβαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κυρίου Φωτίου για επίλυση του προβλήματος κατά τη συνάντησή μας στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΑΚΤΗ στην αρχή του μηνός Αυγούστου.

Αρνητικά στοιχεία

1. Δεν ικανοποιήθηκε σχεδόν κανένα από τα εκκρεμούντα μικρά ή μεγάλα ζητήματα του Συλλόγου από το Δήμο, όπως αυτά αναφέρθηκαν στον Κύριο Δήμαρχο κατά την επίσκεψη των μελών του ΔΣ στο γραφείο του στο Δήμο την 20η Οκτωβρίου 2014 και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην σχετική αλληλογραφία της ιστοσελίδας του Συλλόγου (www.durako.gr).

2. Ο χώρος και ο κόσμος του Αλεποχωρίου εξακολουθεί να θεωρεί ότι για τον Δήμο το Αλεποχώρι “ είναι το εγκαταλειμένο παιδι΄”, ενώ είναι ένας θαυμάσιος χώρος παραθερισμού, μεγάλης προοπτικής τουριστικής αξιοποιήσεως.

3. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους κάδους απορριμμάτων όσων αφορά την ποιότητά τους, την αντικατάσταση παλαιών και κατεστραμένων κάδων, τον καθορισμό από την Δημοτική αρχή, σε συντονισμό με τους Τοπικούς Συλλόγους, των σημείων τοποθετήσεως των κάδων ( προσωπικά, είμαι στη διάθεση όποιου, κατά την κρίση σας οργάνου του Δήμου καθοριστεί ως αρμόδιος για τον καθορισμό θέσεων τοποθέτησης των κάδων ), την υγειονομική κατάσταση των κάδων ( δεν έχουν σχεδόν ποτέ πλυθεί ή απολυμανθεί ), την άσκηση μέτρων ελέγχου και επιβολής ποινών σε μη συμμορφούμενους κατοίκους, οι οποίοι δεν αποδέχονται κάδους πλησίον των οικιών τους, εξουσία την οποια δεν έχει ο Σύλλογος, ο οποίος προσπαθεί με μέσα πειθούς να επιτύχει το καλύτερο, όχι όμως πάντα με επιτυχία.

4. Άναρχη, ανισομερής και ανοργάνωτη κατανομή των κάδων, με αποτέλεσμα κάποιοι Σύλλογοι, όπως ο δικός μας, να δέχεται στους τρεις κάδους οι οποίοι μας έχουν απομείνει, το σύνολο των σκουπιδιών των λοιπών Συλλόγων και να έχουμε μεταβληθεί σε μία συνεχή χωματερί, με ότι αυτό συνεπάγεται.

5. Η αστυνόμευση του χώρου ήταν ανύπαρκτη. Παρά ταύτα, φαίνεται ότι με την βοήθεια του Καλού Θεού μας !!, τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων και ανάλογων εγκληματικών πράξεων, μειώθηκε δραστικά σε σχέση με προηγούμενα έτη. ‘Ισως να γινόμαστε καλοί πολίτες !!

6. Δεν επιδείχθηκε καμία προσπάθεια προς απομάκρυνση των μη νομίμως διαβιούντων στον χώρο του Αλεποχωρίου Αλλοδαπών.

Τα πιο πάνω αναφερόμενα δεν εξαντλούν τα θετικά ή αρνητικά σημεία της συνεργασίας μας, είναι όμως αρκετά για βελτίωση πολλών από τα κακώς κείμενα των σχέσεών μας.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Τσίρκας Δήμητρα Πολεμαρχάκη
Πρόεδρος ΔΣ/ ΝΤΟΥΡΑΚΟ Γενική Γραμματέας

greek english

Ειδήσεις με μία μάτια

Ο Σύλλογός μας στην Ηλεκτρονική Εποχή

Εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία του διαδικτύου, εγκαινιάζουμε σήμερα την ηλεκτρονική μας σελίδα ( www.durako.gr ), σκοπεύοντας ...

Διαβάστε περισσότερα...

Τυχαία εικόνα

DSCF4151.JPG

Συνδικάτο

Τα νέα από τον Σύλλογο Ντουράκο Αλεποχωρίο
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML


Ο καιρός στο Megara

Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 30 °C
Σάββατο, 20 Ιούλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 32 °C
Κυριακή, 21 Ιούλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 32 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ντουράκο Αλεποχωρίου
Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.